Oportunități de colaborare cu Franța

Ștefan Teișanu, director executiv al CCC, a participat în perioada 20-30 martie la seminarul \”Polici culturale pentru dezvoltare urbană şi teritorială\”, organizat la Paris, Marseille şi Aix-en-Provence de către Maison des Cultures du Monde, sub patronajul Ministerului Culturii din Franța. La seminar au participat 17 manageri culturali din 17 țări ale lumii.

Seminarul a fost structurat în întâlniri de grup cu managerii unor instituții și organizații culturale reprezentative din Franța, workshop-uri de specialitate și întâlniri private solicitate de fiecare participant.

„Le mulțumesc prietenilor de la Institutul Francez din Cluj-Napoca facilitarea colaborării cu Ministerul francez al Culturii. Au fost 11 zile pline, am putut să studiem îndeaproape sistemul şi politicile culturale din Franța şi să reflectăm la ce anume putem adapta în oraşele noastre. Pentru CCC seminarul a însemnat şi deschiderea multor posibilități de colaborare cu celelalte 16 oraşe participante, precum şi cu cele 19 instituții şi organizații culturale franceze cu care am avut întâlniri în această perioadă. Între ele Atelierul Brâncuşi, Centrul Național al Dansului, Universcience, Muzeul Eugène Delacroix şi Conservatorul Național de Muzică din Paris, Baletul Prejlocaj din Aix-en-Provence, Agenția Euromediteraneeană şi Centrul La Friche din Marseille.\”

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!