Centrul Cultural Clujean (CCC) a adoptat marți, în cadrul Adunării Generale a Membrilor, programul de lucru pentru anul în curs, în care primează replanificarea proiectelor culturale ale orașului propuse spre implementare în perioada 2018-2021.
Întâlnirea a fost condusă de Ștefan Teișanu, directorul executiv al Centrului, care a trecut în revistă raportul de activitate pentru anul 2016, planul activităților propuse pentru anul 2017, propunerea de buget pentru anul în curs, calendarul de întâlniri propuse grupurilor de lucru pentru fiecare proiect în parte, precum și câteva modificări în componența Asociației, întrucât au existat mai multe solicitări de adeziune din partea unor organizații locale.
Cluj-Napoca și-a anunțat încă din toamna anului trecut intenția de a continua implementarea proiectelor propuse în candidatura pentru titlul de Capitala Europeană a Culturii pentru anul 2021. Astfel, Centrul Cultural Clujean are misiunea de a conduce procesul prin care comunitatea locală reevaluează proiectele din programul cultural, proces care se va derula în decursul acestui an, după cum a fost menționat și în cadrul Adunării Generale care a avut loc marți, 7 martie 2017. Acesta este principalul țel pe care CCC îl urmărește în 2017.
Totodată, în cadrul întâlnirii s-a stabilit și calendarul primelor întâlniri de lucru pe proiecte, la care sunt invitate să ia parte toate persoanele și organizațiile care vor să își asume un rol în regândirea și redimensionarea proiectelor. Calendarul întâlnirilor și formularul de înscriere pentru participare sunt disponibile aici.
Asociațiile Urbannect, Federația Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule, Create.Act.Enjoy, Fapte, Ropot (Impact Hub), Compania de Tango, Scientifica, Cercul Social, Federația Tinerilor din Cluj, ARIES Transilvania, Grupul PONT, Why Not Us (Street Food Festival) și Cluj Guided Tours, care au formulat cereri de adeziune, au fost primite cu brațele deschise în rândul membrilor CCC.
Tot în cadrul întâlnirii de marți a fost prezentată și noua echipă executivă a Centrului. Astfel, directorului executiv Ștefan Teișanu și consilierului juridic Miana Domide li s-au alăturat, începând cu 1 martie, Rarița Zbranca, Alexandra Hoștină și Andi Daiszler. Rarița Zbranca, director de program, este un manager cultural reputat la nivel european, co-fondator al Fabricii de Pensule. Alexandra Hoștină, specialist evenimente, este fost președinte al Organizației Studenților din UBB, absolvent de FSEGA și Relații Internaționale. Andi Daiszler, noul manager de marketing al Centrului Cultural Clujean, este un creativ cu 10 ani de experiență de marketing, antreprenoriat și jurnalism.
Întâlnirea de marți a fost prima Adunare Generală a CCC găzduită de către o organizație membră a Centrului Cultural Clujean, și anume Muzeul Etnografic al Transilvaniei, prin amabilitatea directorului Tudor Sălăgean. Evenimentul a beneficiat de participarea extraordinară a pianistului Alex Negriuc, care a susținut un scurt recital de muzică clasică.
Centrul Cultural Clujean mulțumește pentru implicare Exclusiv Catering, Ursus Breweries și Pivniței de vinuri Takács. Mulțumim totodată pentru găzduire Muzeului Etnografic al Transilvaniei.